2019. január 28.

J.K. Rowling nyomdokaiba léptem


Mostani témázásunk fergeteges, sziporkázó megoldásait Zenka könyves útvesztő játékának köszönhetjük. Különféle utasítások mentén kellett újragondolnunk egy-egy történetet, és jeleneteket kitalálni a szereplők köré. Igyekeztem a szövegbe közbeékelni ezeket a sorvezetőket, így ti is látni fogjátok, mi miért történik. Remélem nem túl nagy rám a cipő, amit Rowling anyánk hord, igyekeztem ügyesen sétálgatni benne. Fogadjátok sok szeretettel!


Zenka könyves útvesztője

START

1. Végy a kezedbe egy szimpatikus könyvet, amivel játszani kívánsz.  Megvan?
IGEN/NEM

2. Lapozz a 17. oldalra. Az első szereplő, aki megszólal, az leszel ebben a játékban TE!

HARRY

Mutasd be egy mondattal, ki is vagy, ha mások nem ismernének!



Harry Potter vagyok, a kis túlélő, aki többször is legyőzte Voldemort nagyurat és megmentette a varázsvilágot a pusztulástól. Remekül kviddicsezem, én vagyok az évszázad legfiatalabb fogója, legjobb barátaim Ron Weasley és Hermione Granger. Kritikus hozzáállásomat az iskolai házirendhez Dumbledore professzor is sokszor méltatta, Piton pedig mindig úgy néz rám, mintha száraz samponnal akarnám üldözőbe venni.

3. Dobj egyet a dobókockával. A kapott számot szorozd össze a szülinapoddal!

2x28=56

Lapozz a kapott oldalszámhoz. Ez lesz a kezdő helyszíned, és szituációd. Írd le, hol vagy, mi történik, mit csinálsz. Akár idézhetsz is a könyvből!
 
Forrás
„Ahogy teltek-múltak a napok, Harry egyre izgatottabban várta, hogy találkozzon Ronnal és Hermionével. Bármerre járt, tekintetével őket kereste a tömegben. A tanévkezdet közeledtével mind több és több roxfortos diák tűnt fel az Abszol úton. A Kviddics a javából boltban Harry összefutott két griffendéles évfolyamtársával, Seamus Finnigannel és Dean Thomasszal – ők is nyálcsorgatva bámulták a Tűzvillámot, a Czikornyai és Patza előtt pedig találkozott az igazi Neville Longbottommal, aki egy kerek arcú, reménytelenül feledékeny fiú volt. Nem állt meg beszélgetni vele, mivel Neville épp tagbaszakadt nagyanyja szemrehányásait hallgatta, amiért elveszítette az olvasmánylistáját. Harry borzongva gondolt rá, mi lenne, ha a nagymama fülébe jutna, hogy Neville-nek adta ki magát, amikor a Mágiaügyi Minisztérium nyomozói elől bujkált…
A vakáció utolsó napjának reggelén Harry már azzal vigasztalódott, hogy ha előbb nem is, másnap a Roxfort Expresszen biztosan viszontláthatja Ront és Hermionét. Kibújt az ágyból, felöltözött, és elindult, hogy még egyszer utoljára megcsodálja a Tűzvillámot. Épp azt latolgatta, hogy hol ebédeljen, amikor valaki a nevét kiáltotta.”


4. Tehát, bent vagy egy történetben, és egy menő szereplő vagy. Mostantól nem köt az olvasott regény. Írd át! Vagy maradj benne! Mindent lehet. A lényeg, hogy meglássuk, ki hová lyukad ki.

Tehát ott vagy a 3. pont szerinti szituban. Mit teszel?

Forrás

Harry! HARRY! – Harry a hang irányába fordult és azon nyomban szélesen elvigyorodott, mert három tűzvörös Weasley üstököt pillantott meg, akik közrefogtak egy nagyon kócos, hosszú, barna hajtömeget. Fred, George és Ron Weasley hevesen integetett, miközben Hermione – akihez a kócos barna hajtömeg tartozott – futva közelített felé, hogy már-már Hagridhoz hasonlóan egy bordaropogtató boldog ölelésben részesítse őt.
- Nahát, Harry, úgy örülök, hogy végre látlak! De mi ez a butaság, hogy felpuffasztottad a nénikédet? Tényleg igaz a hír? Ezért heverészel hetek óta a Foltozott Üstben? – záporoztak Hermione kérdései, miközben kérdő tekintettel vizslatta Harry arcát.
- Nem heverészek, kifejezetten élvezem, hogy az Abszol úton bolyonghatok naphosszat. – ragadta meg a lényeget Harry, s közben óvatosan lefejtette magáról Hermione kezeit. – És igen, Marge néni elszállt, mint egy hőlégballon, de esküszöm, fogalmam sincs, hogyan csináltam.
- Ne szívd mellre Harry! – lapogatta meg a hátát Ron, aztán Hermionére sandított - Ha olyan rokonaid lennének, mint Harrynek, te is felpuffasztanád őket, és reménykednél benne, hogy elkatapultálnak az űrbe vagy valami. – fintorgott sötéten Ron, miközben lecövekelt két barátja mellett.

5. Valami gond akadt a rendszerben. Hirtelen megjelenik az ellenséged. Ki az, mi az? Hogy néz ki?
 
Forrás
Lám-lám, lám! Csak nem a sebhelyes arcú Szent Potter az már megint? Mi az, úgy gondoltad a legújabb kis mutatványoddal megint a Reggeli Próféta címlapjára kerülsz? Az iskolai hírverés körülötted már nem elég neked? – nyekeregte egy gúnyos hang Harry háta mögött, mire mindannyian odakapták a tekintetüket. Időközben Fred és George is megérkezett és rezzenéstelen arccal bámulták a hang tulajdonosát. Egy sápadt arcú, arisztokratikus gőggel megáldott, lehetetlenül szőke, arrogáns fiú, Draco Malfoy állt előttük. Tökéletes megtestesítője a tipikus mardekáros értékrendnek, s természetesen minden tisztességes griffendéles ősellensége.
- Én is legalább ennyire örülök, hogy látlak, Malfoy! Csak nem egy rakás Tűzvillámért jöttél, hogy ismételten bevásárold magad a Marderkár kviddics csapatába? – reagált nyugodt hangon Harry, miközben Ron felé sandított, akinek a homlokán szépen sorban kidagadtak az erek.
- Semmi közöd hozzá Potter! – vágta rá indulatosan Malfoy – A Griffendél csapata így is, úgy is egy rakás szerencsétlenség, főleg, mióta te is közéjük tartozol.
- Nahát Draco, mire jók ezek az indulatos megjegyzések? Tán meglágyult a sok napfénytől a borsónyi méretű agyad? – érdeklődött vigyorogva Fred.
- Csak ez lehet az oka – tódította George – Különben nem beszélne ilyen zöldségeket két griffendéles terelő jelenlétében.
- Plusz egy puffasztó mester társaságában – helyeselt Fred, miközben Harryre kacsintott.
- Na és persze itt van Ron, bár való igaz, ha ránézek nekem is furcsa agresszív gondolataim támadnak. – érvelt tovább George.
- Mi a fene….?! – horkant fel Ron, de Hermione egy jól irányzott bokán rúgással belé fojtotta a szót. 
- Bocsáss meg Hermione, rólad majdnem el is feledkeztünk – nézett rá bűnbánatosan Fred – Kérlek, ne vedd zokon, ha néhány trágyagránáttal megsorozzuk ezt a kis rohadékot!

6. Miközben az ellenséggel foglalkozol, üzenetet kapsz. Ki küldi azt? Mi áll benne?
 
Forrás
Az ellenségeskedő hangulat épp kezdett a tetőfokára hágni, amikor egy sötétbarna, gyöngybagoly egy levelet pottyantott Harry fejére, akit olyannyira váratlanul ért a dolog, hogy megtántorodott, s Ronnak kellett megragadnia a karjánál fogva, különben tökéletes filmvászonra illő hanyatt esést produkált volna. Malfoy rövid gúnyos kacajt hallatott, majd a többiek meglepettségét kihasználva gyorsan kereket oldott.
Gyáva kis korcs! Mindegy, amúgy sem pazaroltam volna rá ezeket a kiváló minőségű trágyagránátokat, de azért egyszer még mugli módon bemosok neki egyet az fix! – dohogott George. – Gyere Fred, jobb, ha beszerzünk még néhány fontos kelléket a tanévre! Azt hiszem teljesen kifogytam a bűzpatronokból is! – Azzal karon ragadta ikertestvérét, és már el is tűntek a következő sarkon.
- Harry! Kinek lehet ilyen fontos, hogy most rögtön írjon neked?  - töprengett Hermione, miközben Harry igyekezett felbontani a borítékot, melyen girbe-gurba, szedett-vedett betűkkel kanyarítva a következő címzés állt:

Harry Potter
London
Abszol Út
Kviddics a javából bolt
A kirakat előtt

„Kedves Harry!

Ne haragudj, hogy ilyen kutyafuttában írok neked, de az a helyzet, hogy igen csak elkelne egy kis segítség, kérlek, amint megérkeztek Roxfortba, gyere le hozzám, a Vadőr lakba. Ha lehet még vacsora előtt! Ronon és Hermionén kívül ne szólj erről senkinek!

Hagrid”

7. Válaszolj az üzenetre! Beszélj meg egy találkozót. Hová mentek? Kivel találkozol?

A levél, kurtán-furcsán végződött, és Harry nem sokkal lett okosabb, mint mielőtt kibontotta volna. Barátai felé lökte a pergament, s közben fel-alá kezdett járkálni. Szinte már el is felejtette, hogy nem sokkal ezelőtt még ebédelni készült.
Jó ég Harry! Szerinted Hagrid bajba került?  - aggodalmaskodott Hermione – Megint elviszik Azkabanba?
- Remélem, nem megint valami sárkányfajzatot nevelget, én nem fogok semmilyen szörnyszülöttet cumisüvegből etetni, a Tiltott Rengeteget pedig legfeljebb képen akarom nézegetni! – méltatlankodott Ron, akiben élénken élt még a nyár elején elszenvedett traumatikus találkozása az óriáspókokkal.  
- Akármiről legyen is szó, biztosan fontos, különben megvárta volna, amíg Roxfortba érünk – morfondírozott Harry. – Azért én is remélem, hogy nem valami szörnyeteget kell ápolgatnunk. Gyorsan a pergamen hátuljára kanyarította a beleegyező választ, majd a madár lábára kötözte a levelet, aki azon nyomban el is tűnt az égbolton egy vattapamacsra emlékeztető felhőcsomó mögött.

Pár nappal később Hagrid kunyhójában:
 
Forrás
Hagrid, mondd már el, miről van szó! Korog a gyomrom, éhes vagyok, fáradt vagyok, és egyfolytában a melaszos tortán jár az eszem, szóval essünk túl rajta, hogy legalább a desszertet elérjük a lakomán! – méltatlankodott Ron. Mi tagadás, Harry is majd’ éhen halt, és Hagrid konyhaművészetét ismerve a vadőrlakban semmiképp sem juthattak emberi fogyasztásra alkalmas ételhez.
- Hogy te mindig csak a hasadra tudsz gondolni! – pirított rá Hermione Ronra. – Az is lehet, hogy Hagrid komoly bajba került, erre máson se jár az eszed, minthogy degeszre zabáld magad! – fújtatott tovább Hermione.
- Inkább a nagy zabálás, mint a Tiltott Rengeteg! – fortyant fel Ron.
- Bezzeg ott nem volt olyan erős a gyomrod, úgy hallottam! – kontrázott Hermione. Harrynek sajogni kezdett a feje, ahogy barátai civakodását hallgatta, így megpróbált inkább gyorsan a tárgyra térni:
- Hagrid, miért kérted, hogy ilyen hamar látogassunk meg?
- Nos, Harry, ne haragudj, hogy így rátok ijesztettem, de idén, hát hogy is mondjam, ez még titkos, de öööö szóval sok dolgom lesz, és nagyon elfoglalt leszek.
- Miért? Csak nem óriáspók bébikre kell vigyáznod? Te leszel a keresztapjuk? – gúnyolódott Ron, de Hermione egy szúrós pillantással elhallgattatta. Hagrid látszólag meg sem hallotta a sértést, mert így folytatta:
- Dumbledore fontos szerepet szán nekem ebben a tanévben, amiről még nem beszélhetek. Viszont ez azzal jár, hogy nem tudok mindent egyedül megoldani, már ami a vadőri munkákat illeti.
- Na, kezdődik! – horkant fel Ron.
- Fontos szerepet? Voldemorttal kapcsolatosat? – érdeklődött mohón Harry.
- Merlin szent szakállára Harry! Mikor szoksz már végre le róla, hogy a nevét emlegesd? – borzongott meg Hagrid, és egy hajtásra kiitta az egész kanna teát, ami az asztalon gőzölgött.
- Aki fél a névtől, félni fog magától a dologtól is! – darálta Hermione, mintha csak egy bölcsességgyűjteményből olvasta volna fel.
- Még szép, hogy félek Tudodkitől! A leggonoszabb varázsló, akit csak ismerek, no de nem róla van szó. Elkalandoztam! Az a lényeg, hogy szükségem lenne a segítségetekre.
- Én nem leszek óriáspók felvigyázó, azt most megmondom! – emelte fel a mutatóujját Ron, mondandójának, pedig egy hatalmas kordulással adott nyomatékot, ami a gyomortájéka felől érkezett.
- Nem kergetik olyan gyorsan az unikornist! Egyáltalán nem erről van szó – nyugtatta meg Hagrid. – Csak elkelne egy kis segítség itt a tökágyásba’ mer Halloweenre szép, óriási tököket kellene nevelnem, tudjátok, hogy kellemes és meghitt legyen az ünnep. És hát.. – halkította le a hangját Hagrid – egy kicsit meg is legyinthetnétek azokat a tököket a pálcátokkal, tudjátok, csak, hogy biztosan elég nagyra nőjenek. – kacsintott, és Hermione rögtön elértette a célzást.
- Ja, mert a Halloween az olyan meghitt, barátságos, családi szórakozás, és ez a tökök méretétől függ. – ironizált Ron, aki minél éhesebb volt, annál ingerültebb lett.
- No meg hát, Agyarra is ráférne egy kis társaság, és néha meg is kellene sétáltatni. – fűzte hozzá Hagrid.
- Ez nem tűnik nehéz feladatnak – bólintott Harry, de továbbra sem tudta elképzelni, mi lehet az a fontos ügy, amivel Dumbledore megbízta Hagridot.
- Biztos vagy benne, hogy semmilyen veszélyes dologba nem fogsz belekeveredni? – puhatolózott Hermione.
- Ugyan Hermione! Hamarosan mindent megtudtok. Ja és még valami! Ha már sétálni viszitek Agyart, ránéznétek az erdő szélén arra a nagy, vastag és igen csak görbe törzsű fára?
- Én inkább puszta kézzel trágyázom a tököket, mint hogy a Tiltott Rengeteg közelébe merészkedjek! – jegyezte meg Ron és összefonta a két karját a mellkasa előtt.
- Nem kell bemennetek az erdőbe, de ezen a fán nagyon sok bólintér lakik. Jóban vagyunk, néha viszek nekik egy kis rágcsálnivalót. A fatetűt nagyon szeretik, cserébe nagyon barátságos kis lények. Időnként megengedik Ollivandernek, hogy varázspálcának való ágakat vigyen tőlük.
- Persze, és mire észbe kapnánk, agyonvernek minket a faágakkal, esetleg leharapják az ujjainkat, vagy kiszúrják a szemünket! – fújtatott Ron.
- Ne legyél ennyire nyámnyila Ron! A bólintérek apró lények, nagyon bizalmatlanok, de ha egyszer megkedvelnek valakit, akkor egyáltalán nem kell tőlük félni. – csitította Hermione kissé kioktató hangnemben, mire Ron csak a szemét forgatta, de beleegyezésül bólintott egyet.
- Nos, akkor ezzel meg is volnánk! Gyertek, visszakísérlek titeket a kastélyba!

8. A találkozó jól sikerül. Kezded úgy hinni, hogy olyan az egész szitu, mintha egy fantasy regény szereplője lennél.
9. Vedd elő újra a könyvet. Dobj a dobókockával és szorozd meg annyival, ahány percet most az óra mutat. A szereplő, aki az adott könyvoldalon található a segítségedre siet. Mit tesztek? 
57x2 =114 à Senki sincs, ott is Hagrid, Harry, Ron és Hermione szerepelnek

Később, ahogy Harry a pizsamája után kutatott az utazóládájában, elgondolkodott a Hagridnál töltött estén. Nem fért a fejébe, mi lehet az a titkos dolog, amivel Dumbledore megbízta legnagyobb barátjukat. Talán a kastélyt is el kell majd hagynia rövidebb-hosszabb időkre? Voldemort miatt kell nyomoznia? Bár ezt az ötletet végül elvetette, hiszen ismerte már annyira Hagridot, hogy tudja, a vadőr nagyon rosszul hazudik, már pedig Hagrid határozottan állította, hogy nem Voldemorttal kapcsolatos az ügy.
- Nagyon remélem, hogy Hermionénak igaza van, és ezek a bólogató micsodák tényleg ártalmatlanok. – sóhajtott Ron, miközben fél lábon ugrálva próbálta magára szuszakolni a pizsama alsóját.
- Tudod, hogy Hermione ritkán téved. – válaszolta Harry, miközben szemüvegét az éjjeliszekrényre tette és magára húzta a takarót.
- Szép kis tanév lesz ez! Még el sem kezdődtek az órák, de máris házifeladatot kaptunk! – lamentált Ron, miközben odébb rúgta a ládáját, hogy bemászhasson végre az ágyába. Ekkor kivágódott az ajtó és Neville, Dean meg persze Seamus sétált be rajta. Seamus szájáról a teljes étlap leolvasható volt, Neville pedig gondterhelt arcot vágott.
- Sziasztok! – köszönt nevetve Dean.
- Szervusz Dean! – köszöntötte Harry – Neville, neked meg mi bajod?
- Csak a szokásos Harry. Már megint otthon felejtettem a pennakészletemet és az Átváltoztatástan tankönyvemet. Holnap írhatok a nagyinak, aki biztos nagyon pipa lesz rám, amiért nem tudok felelősségteljesen viselkedni. – mondta szomorkás hangon Neville.
- Szerintem ne aggódj, a nagymamád mostanra már megszokhatta, hogy mindig elfelejtesz valamit! – vágta rá Seamus, mire mindenkiből kitört a nevetés, és ezennel hivatalosan is kezdetét vette számukra a harmadik Roxforti tanév.

Ez lett volna az én könyves kalandozásom Zenka módra, Harry Potterrel. Remélem nektek is annyi örömet okozott az elolvasása, mint nekem megírni ezt a kis szösszenetet. A könyv természetesen, ha még nem találtátok volna ki: Harry Potter és az azkabani fogoly volt. 



Csíny letudva!

Anaria

Akik még részt vettek a témázásban:

PuPilla, Zenka, Dóri


Ha ti is szeretnétek csatlakozni:

START

1.) Végy a kezedbe egy szimpatikus könyvet, amivel játszani kívánsz. Megvan?
IGEN/NEM
( a mezőn nem juthatsz tovább, ha nem az IGEN fület választottad)
2. ) Lapozz a 17. oldalra. Az első szereplő, aki megszólal, az leszel ebben a játékban TE!
………………………………………..
Írd le a pontozott vonalra a nevedet.
Tudom, hogy nehéz, hagyok időt, hogy hozzászokj a gondolathoz. Ha nagyon kikészültél, ott a pohár víz, kortyolj bele.
Mutasd be egy mondattal, ki is vagy, ha mások nem ismernének.

3. ) Dobj egyet a dobókockával. A kapott számot szorozd össze a szülinapoddal. Lapozz a kapott oldalszámhoz. Ez lesz a kezdő helyszíned, és szituációd.
Írd le, hol vagy, mi történik, mit csinálsz. Akár idézhetsz is a könyvből!
Jól érzed magad? Ha komfortosan érzed magad, oldalra teheted a könyvet. Most szerepet kap a fantázia!
4.) Tehát, bent vagy egy történetben, és egy menő szereplő vagy ( ha nem, akkor bocsi). Mostantól nem köt az olvasott regény. Írd át! Vagy maradj benne! Mindent lehet. A lényeg, hogy meglássuk, ki hová lyukad ki.
Tehát ott vagy a 3. pont szerinti szituban. Mit teszel?
5. Valami gond akadt a rendszerben. Hirtelen megjelenik az ellenséged. Ki az, mi az? Hogy néz ki?
6. Miközben az ellenséggel foglalkozol, üzenetet kapsz. Ki küldi azt? Mi áll benne?
7. Válaszolj az üzenetre! Beszélj meg egy találkozót. Hová mentek? Kivel találkozol?
8. A találkozó jól/rosszul sikerül. Kezded úgy hinni, hogy olyan az egész szitu, mintha egy k*bszott romantikus/scifi/fantasy/groteszk/ifjúsági regény szereplője lennél. ( a helyes válasz aláhúzandó.
9. Vedd elő újra a könyvet. Dobj a dobókockával és szorozd meg annyival, ahány percet most az óra mutat. A szereplő, aki az adott könyvoldalon található a segítségedre siet. Mit tesztek?
( Ha az adott oldalon nincs más szereplő, sajnos nem segít senki. )
10. Happy ending lesz vagy talán boldog vég? Ne bízd a véletlenre! Utoljára dobj a dobókockával, amennyiben páros számot kapsz örülhetsz, amennyiben páratlant, ez egy csodálatos utazás vége lesz :) . Tiszta izgi, mi történt végül?
10+1
Elő a farbával, kérlek fotózd le a könyvet, amivel játszottál!

25 megjegyzés:

  1. "Nem kergetik olyan gyorsan az unikornist!" :D :D Hát ez nagyon tetszett! :) Jó lett a kis szösszenet, élveztem olvasni. HP-vel nehéz is mellényúlni. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sejtettem hogy értékelni fogod azt a mondatot. Igen HP-vl nehéz de azért mégis aggódtam te is hardcore rajongó vagy hogy mi van ha nem sikerül jól megcsinálni :)

      Törlés
    2. Tetszett, aranyos epizód. :))

      Törlés
  2. Ohh egy igazi rajongó - nagyon tetszett ez a megoldás is, nagyon jól visszaadtad a hangulatot, a párbeszédeket :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én teljesen rá voltam kattanva 14 évesen. Az első négy kötetet 20ál is többször olvastam. EGy ponton elvesztettem a fonalat. Az ötös hatost is 10+ Egyedül a hetediket kb csak 5x vagy valahogy így.

      Igyekeztem. Érik egy újraolvasás ezúttal angolul is :)

      Törlés
    2. Wow, én egy könyvet sem olvastam ki ennyiszer. Nem lesz... unalmas?

      Törlés
    3. Nem :) Meg ezen gondolkodtam h mire volt jó mert amikor a kisgyerekek is sokszor kérnek egy mesét akkor feldolgoznak valamit általa és szeretik újra átélni azt a katarzist meg mindent amit a mese okoz. Én szerettem elbújni Roxfortban. most elkezdtem angolul, mert rájöttem ha gyerekként segített kikeveredni a fásultságból akkor most is fog :) Másik kattanásom 18-20 évesen a Joséphine trilógia Sandra gullandtól. Azt is ha ki nem olvastam vagy 5x akkor egyszer se :)

      Törlés
  3. Hát én végig azon gondolkodtam, hogy most ezt az Ana írta, vagy kimásolta a különböző részleteket a könyvből? :D Te benne voltál Rowling alkotó team-jében, ugye? :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én pont ugyanezen gondolkodtam! Végül rájöttem, hogy nem kimásolás, de egész jól passzol a történetbe.

      Törlés
    2. Jesszus zavarba hoztok :))) EGyszerűen szerintem olyan sokszor olvastam már hogy könnyen jött mi történne. Ront a legkönnyebb írni. Hermione basically én vagyok. Harry meg mindig olyan szotikus nyugodt. Kivéve kamaszként mert akkor folyton mérges :D De nagyon cukik vagytok <3 JKR egy zseni megtiszteltetés amit írtatok

      Törlés
  4. This is wonderful article i really enjoyed to this post. Punisher Season 2 Billy Russo Jacket

    VálaszTörlés
  5. Good article. This is something that should be more widely advertised! I get tired of. Klaus Hargeeves Shearling Coat

    VálaszTörlés
  6. Thanks for sharing such information with us. It was so great to know about this all stuff. William Jacket please keep posting your great work.

    VálaszTörlés
  7. There are billion of people who are visiting where the corner of the world but no one visits china because no one knows the reason why china is famous for tourism so I must recommended you to write a blog on cities to visit in china

    VálaszTörlés
  8. I have read your article, it is very informative and helpful for me.I admire the valuable information you offer in your articles if you are looking for all these goes live just like animation movie go ahead delta net extranet landing page - read moreyour website or blog goes live for the first time, it is exciting. That is until you realize no one but you and your

    VálaszTörlés
  9. nice content you shared with us keep it up and sharing with us on this beautifull blog i offered to you yeah it is all about spotlighting inspiring content that is—you guessed it—on animation. Aside from the numerous videos posted daily, followers also have access to exclusive insight and analysis from animation of best 123movies unblocked - TrueClassics guide. Content is categorized to make it easy to find information based on your focus. On Animation also provides information on industry events, useful tools and gadgets and training programs.

    VálaszTörlés
  10. Buy this premium quality Jungkook Euphoria Jacket from our online Fashion Hub Famousmoviejackets.com Shop and get up to 40% off on selected leather jackets and coats.

    VálaszTörlés
  11. Your article is such an informative article. It is glad to read such those articles. Thanks for sharing. B3 Sheepskin Aviator Jacket

    VálaszTörlés
  12. Your article is such an informative article. It is glad to read such those articles. Thanks for sharing. B3 Sheepskin Aviator Jacket

    VálaszTörlés
  13. Thanks for the nice blog. It was very useful for me.The Warriors Leather Vest

    VálaszTörlés
  14. Great content by this blog post. thanks for sharing.Cordell Walker Cotton Jacket



    VálaszTörlés
  15. i like it article very nice and more info chech this leather jacket and custom size available movies jackets

    VálaszTörlés
  16. I enjoyed the post, and for additional information, check out this leather jacket, which is available in custom sizes. Motorcycle Jackets

    VálaszTörlés
  17. Can we take a moment to appreciate the sheer power and elegance Beth Dutton exudes with just her choice of purse? Total goals
    beth dutton black woven purse

    VálaszTörlés