2018. november 5.

I am a series-killer


Mostani témázásunk keretében filmsorozatokkal kapcsolatos függéseinkről vallunk színt. Be kell ismernem én nem csak a könyvek lapjain imádom a csavaros történeteket, hanem bizony a filmvásznon is, legyen az akár egész estés film, vagy több évadon keresztül tekergőző teleregény. Ha úgy vesszük, a történetek körül forog az életem (ráadásul emberekkel foglalkozom, szóval ez tényleg igaz), és nincs is jobb kikapcsolódás annál, mint elmerülni ezekben a képzelt világokban. Sokszor emlegetem, hogy rossz korba születtem, de azt hiszem, a Jane Austini teahörpölések közepette nagyon hiányozna nekem a Netflix és a kedvenc történeteim hétről hétre.

Forrás

Kezdem akkor Ádámtól és Évától. Már egészen kicsi koromban érdekelt ez a műfaj, úgyhogy természetesen néztem a Dallast és a Szomszédokat is, aztán persze nagy lelkesedéssel követtem a brazil és mexikói szappanoperákat is, mint pl. A Homok titkai, az Esmeralda vagy a Paula és Paulina. Nyolcadikosok lehettünk, amikor leadta a TV2 a Barátok és szerelmek, illetve a Szeretni beindulásig sorozatokat, melyek az első kísérletek voltak a szappanoperák tengerén, amik igyekeztek nyitni a kamasz generáció felé. Nagy bánatomra, azóta sem ismétlik sehol ezeket, pedig tényleg igényes volt mindkettő. Utóbbiban szerepelt Emanuel Ortega, természetesen mindenki bele volt esve az ábrándos zongoristafiúba, akinek még a lemezét is megvettem, és a mai napig kívülről fújom a dalszövegeket spanyolul halandzsázva.


Mondtam, hogy jóképű, ez a dal pedig gyönyörű

A gimnáziumban aztán szintet léptem, amikor megismerkedtem az azóta is örök kedvenc Dawson’s Creek (Dawson és a haverok) hatévadnyi csodájával. Ha éppen nem tartózkodtam otthon, akkor be volt időzítve a videofelvétel, a kedvenc jeleneteimet így rongyosra nézhettem később is.
A maga nemében korszakalkotó volt, hiszen ebben a sorozatban kezdtek nagy hangsúlyt fektetni az aláfestő zenékre, így rengeteg szuper zenekart és dalt lehetett felfedezni, mindamellett hogy azon izgultunk Joey vajon Pacey-t vagy Dawsont fogja-e választani a végén. Imádtam a kisvárosi hangulatot, a bonyodalmakat, de legjobban Pacey Wittert, akit Joshua Jackson bravúrosan alakított, és bármikor újra tudom nézni mind a hat évadot. Szerintem minden lánynak kijárna egy Pacey <3 Joshuát egyébként követtem a Fringe (A rejtély) sorozatba is, nem bántam meg, ez a kedvenc sci-fi jellegű sorozatom, ami szerintem jobb, mint az X akták, ezekkel a párhuzamos univerzumokkal, meg alteregókkal, meg mindennel együtt.
 Az egyik kedvenc dalom a sorozatból

Másik örök kedvencem, amire már az egyetemi vizsgaidőszakban függtem rá, többek között azért is, hogy szinten tartsam az angol tudásom a One Tree Hill (Tuti Gimi). Úgy néz ki, én már csak ilyen vagyok, nagyon bejönnek ezek a kisvárosi, középiskolás ifjúsági szenvelgések. Kedvencem sokakkal ellentétben nem Peyton hanem a zseniális Brooke Davies, aki amellett, hogy gyönyörű, minden helyzetet túlél, minden pofonból feláll, igazi tökös csaj. Véleményem szerint tök jól átvezették a készítők a karaktereket a felnőtt korba és mindig releváns problémákat helyeztek a középpontba. Kedvenc párosom természetesen Hailey és Nathan. Akkor még nem létezett ez a szó, hogy „shippelem” (szorítok értük, támogatom őket, mint szerelmespár – a szerk.) őket, de így volt. Azt hiszem kicsit mindannyian ilyen gyengéd, támogató szeretetkapcsolatra vágyunk egy házasságban, mint amilyen az övék volt. Na meg persze láttátok már Nathant póló nélkül kosárlabdázni? Rögtön megértitek Haileyt!

Minden rész végén volt idézet, nekem ez a Shakespeare a kedvencem

A könnyű letöltéseknek, később pedig az egyre inkább elterjedő online streamelésnek köszönhetően az egyetemi éveim alatt elég sok sorozatot néztem. Én nem azért éjszakáztam, mert annyit tanultam éjjel, hanem annyit tanultam nappal, hogy csak este maradt időm sorozatokat nézni. Így robbant be az életembe az egyik csúcs kedvencem, amit sosem unok meg, amit bármikor újra tudok kezdeni, amivel igaz most kicsit elakadtam, de attól még imádom: Grey’s Anatomy (Grace klinika).

Nyár volt és én szakdolgozati kutatáshoz készülődtem kórházi terepen, gondoltam hangolódom egy kicsit, hogyan is kell majd fehér köpenyben grasszálni a huzatos folyosókon. Teljesen beszippantott az egész, orvosi szókincsem az egekbe szárnyalt angolul, és a karakterek, valamint az események folyása, az érzelmi hullámvasút, amihez Shonda Rhimes (a készítő) nagyon ért, mind-mind rabul ejtették a szívem.

Ha egy sorozatbeli világban kellene élnem, akkor én a Seattle Grace, később Grey-Sloan Memorial Hospital világában szeretnék élni, és valószínűleg egy istenkirály szív- és mellkas sebésznő lennék, vagy idegsebész. Nagy kedvencem volt Christina Young, erős női karakter, céltudatos, őrülten tehetséges, munkamániás. Vagy Mark Sloan akinek a humora utolérhetetlen, mellesleg pedig szuper jóképű nőcsábász pernahajder. Doctor Miranda Bailey alábbi monológját pedig irigylem Chandra Wilson színésznőtől, mert egyszerűen zseniális, úgy ahogy van. S bár sokszor telesírtam a párnám egy-egy évadzárón, és meg tudtam volna fojtani Shondát, amikor karaktergyilkosságokba kezdett, de mégis szerintem ez a sorozat még a Vészhelyzetet is übereli, én mondom nektek!
 A lényeg 1:18-tól 

Tudom, hogy lassan értekező kisregényt írok, de nyugodtan tarts szünetet, dobj be egy kocka csokoládést, mert hidd, el igazi csemegéket tartogatok még a számodra, és ha már láttad őket, akkor pacsi, van még egy ilyen gyagyás sorozatfüggő, mint te, szóval nem vagy egyedül! Másik kedvenc zsánerem a krimisorozatok. Ez lehet nyomozós, robotos-üldözős, profilozós, kommandós helyszínre-berobbanós, átívelő-szálas furmányos-gondolkodós, teljesen mindegy imádom őket, és egyszerre többet is akár, szóval nagy hasznomra van a www.whatnext.eu oldal, ahol számon tudom tartani melyikben hol tartok.

A műfaj csúcsán nálam a Criminal Minds (Gyilkos elmék) csücsül, amit szakmai érdeklődésből kezdtem el nézni, a pszichopatológiai, illetve viselkedéselemzős részek miatt. Talán kicsit morbid, de legtöbbször főzés közben néztem, én krumplit pucoltam és daraboltam, ott meg emberek más embereket. Lehet, hogy valaki megrázónak tartja, de szerintem nagyon érdekes, ahogyan levezetik, hogy az elkövetők, miért és hogyan jutottak el idáig, továbbá, hogy ebben is létezik kézjegy, nincs két egyforma elkövetési módszer. A legszörnyűbb dolog, ami veled történhet, amikor a saját elmédnek esel áldozatul. Nagyon kedvelem a karaktereket, szívesen kölcsönvenném Dr. Spencer Reed fotografikus memóriáját, Hotchner vezetői képességeit, és Garcia kisasszony helyében én nem csak barátkoznék a mindig jóképű és vicces Derek Morgannel. Az elemző csapat élete és egyéni drámái, örömei azok, melyek megfűszerezik még a sötét, lehangoló epizódokat is, s hétről-hétre berántanak, hogy tovább izguljunk értük.
A legkedvencebb nyomozós sorozatom a Chicago PD, ami egy franchise része, mert a készítők jegyzik a Chicago Fire-t meg a Chicago Med-et is, de nekem a PD jött be legjobban. Adott egy úgynevezett Intelligence Unit, akikhez mindenféle furmányos bonyolult bűntény eljut: drogok, szervezetbűnözés, sorozatgyilkosság, emberrablás, ilyesmi. Mondhatni, hogy a különös és különleges, de egyben nehéz dió esetek náluk landolnak. A vezetőjük Hank Voight nem semmi egy figura, reszelős hangján ízeseket káromkodik, néha kenőpénzt használ, és nem riad vissza a szabályzattal ellenkező módszerek alkalmazásától sem. Mindenkin rajta tartja a szemét a csapatban, amolyan apafigura, és nem könnyű bejutni ebbe az egységbe. Kedvencem Adam Ruzek és Jay Halstead, de nagyon bírom Erin Lindsayt is (akit a Brooke Daviest is alakító Sophia Bush formál meg). Annyira beszippantós, hogy lassan te is elkezded ismételgetni Voight után, hogy „Dont fuck with myyyy city!”.
 
Forrás
Szintén ebben a műfajban egy kicsit művészibb, fantáziadúsabb, már-már látomásszerűen egybefolyó műremek a True Detective (Született detektívek) első évada. Woody Harrelson és Matthew McConnaughy akkorát alakít benne, hogy leesik a fejed. Két teljesen ellentétes személyiségű rendőrpárost játszanak, és megpróbálnak felderíteni egy sorozatgyilkosságot. A tempó egyáltalán nem feszes, vagy pörgős, hanem megfontolt, komótos, és a Cole nyomozót megformáló McConnaughy monológjai és kinyilatkoztatásai a legzseniálisabbak benne. Nem is az a legfontosabb eleme a sorozatnak, hogy kiderüljön ki az elkövető, hanem az, ahogyan idáig eljutnak, miközben az egyéni drámák árnyalják a képet. Beteg voltam, két nap alatt lezúztam mind a tíz részt és csak tátogtam, szóval, ha eddig még nem láttad, tegyél egy próbát. Nagyon megéri, két zseni jutalomjátékát fogod látni.

Mostanában kevesebb az időm, de a Netflixnek hála, most a Blacklist (Feketelista) az egyik kedvencem. Azt hiszed már mindent láttál? Képzeld el, hogy a legkeresettebb, agyafúrt, fehérgalléros bűnözők egyike Raymond Reddington önként és dalolva, jól szabott öltönyében besétál az FBI központjába és feladja magát, azzal a kikötéssel, hogy csakis Elizabeth Keen ügynökkel hajlandó beszélni. Bamm! Máris nála van a kontroll, és kezdődik a furcsábbnál furcsább bűntények megoldása, a legmegátalkodottabb alakok kézre kerítése. Ez már önmagában is elég lenne ahhoz, hogy az agyunkat egy jóllakott óvodás állapotában tartsa, no de az átívelő szálak, az egyéni titkok és drámák, a szegmensek Elizabeth és Raymond magánéletéből fokozatosan fenntartják a feszültséget, amitől persze még kómás fejjel is a tovább gombot nyomkodjuk, mondván ,,csak még egy rész és alszom!”.
 
Forrás
Ha még szeretnél olyat, ami annyira magába szippant és leköti a figyelmedet, hogy még pislogni, köhögni, netán levegőt venni is elfelejtesz, akkor semmiképp se hagyd ki a Prison Break (A szökés) nevű műremeket. Kötelező, klasszikus, kult-sorozat. Miachel Scofield magát is bebörtönözteti, csak azért, hogy ártatlan testvérét kiszabadítsa onnan. Magára tetováltatja a börtön tervrajzát, és nagyon agyas módon szervezi meg az egészet. Kedvenc karakterem Michael mellett a velejéig romlott T-Bag. Robert Knepper rendre ilyen sötét figurákat játszik, de azt mindig tűpontosan és baromi jól!

Ha csak kevés időd van egy nap és nem akarsz nagy agymunkát, akkor a CSI Miami a te tökéletes választásod. Biztos lehetsz benne, hogy Horatio Cane két napszemüveg-igazítás között minden rohadékot elkap. Ha pedig régi korokba révednél vissza, miközben csodálatos brit angol nyelvhasználat is simogatja a fülecskédet, akkor csakis Sherlock-ot nézz a méltán elismert és tehetséges Benedict Cumberbatch alakításában, akitől valljuk be még egy bevásárló lista tételes felolvasása is Osca- esélyes alakítás lenne.

Nem is értem minek gépelem még ezt a maratoni posztot, mikor nézhetném valamelyik kicsikémet. Mondanom sem kell, ha nevetni akarok és jól érezni magamat a bőrömben, akkor Jóbarátokat nézek. Most már abban a korban vagyok, mint a szereplők, de még nem találtam meg a rákomat, ahogy Phoebe mondaná. Megunhatatlan, mindig felvidít az, hogy Joey nem ad a kajájából, hogy Rachel szerint a gliba igenis egy szó, hogy Ross szerint szünetet tartottak, hogy Chandler nem osztogat tanácsokat, inkább szarkasztikus kommentárokat, hogy Phoebe nem érti mivel etetik azt a büdös macskát, és hogy Mónika mindig mindent kézben tart.
Forrás

Szerettem az Így jártam anyátokkal-t is, kivéve a végét, mert az emberiségellenes bűntett, amit a készítők ott véghezvittek. Mindazonáltal imádtam Barney ferge - várd ki- teges taktikáit, Ted Mosby lamentálásait a nagy Ő-ről, Marshall és Lily néha már-már túl őszinte kapcsolatát (igen mindenkinek járna egy Marshall), és persze Robint, aki úgy volt nagybetűs nő, hogy közben három férfi energiája és rátermettsége veszett el benne. Bármikor csípem el a tévében, akármelyik évadot, szintén melegség költözik a szívembe és valamiféle csendes nosztalgia.

S ha már komédia, akkor a legkedvencebb agyradírom a The Big Bang Theory (Agymenők). Zseniális sorozat, zsenikről. Nem ismered őket? Az elméleti, a gyakorlati fizikus, a csillagász és a mérnök találkoznak egy szexi, szőke pincérnővel. Azt gondolod ez egy szakállas vicc kezdete? Pedig nem! Egyszerűen töménytelen mennyiségű helyzetkomikum és lehetőség rejlik ebben, ahogy a kockák világát ellenpontozza egy normális nőci szemléletmódja. Később csatlakozik hozzájuk Bernadette aki mikrobiológus és Amy aki neurobiológus. Nekem Sheldon a kedvencem, illetve a Howard és Raj közötti bromance. Nézz bele, nem bánod meg és nincs is tele fizikus viccekkel, szóval ne aggódj!
 
Forrás
Igyekszem rövidre fogni, mert lassan már szakdolgozat mennyiségű lesz a szövegem, no de én szóltam, én figyelmeztettelek, hogy imádom a történeteket és hangulatom szerint csapongok egyiktől a másikig. Van a szuperhősös csomag, időnként ezekre is rákattanok, aztán kicsit félbe maradok velük. Rá voltam feszülve az Arrow-ra (Zöld íjász) a harmadik évadig, aztán jött egy hullám a Flash-ből és a Supergirl-ből is. Úgy néz ki, jó kockalány lennék, mert imádom a szuperhősöket. Flash a kedvencem, mert ő olyan kis nerd és esetlen, de nagyon szerethető és cuki. Háttér sztorik, egyéb emberfeletti karakterek, nyomozás, gonosz professzorok és társaik, és persze szerelmi szálak, hát kell ennél több?

Persze nem lennék igazi nő, ha nem néznék kosztümös sorozatokat is. Első nagy beleborulásom a Tudors (Tudorok) volt, mert akkoriban elég sok történelmi romantikust is olvastam, és odavoltam Erzsébet királynőért és Boleyn Annáért. Persze azt hiszem csak a 2. évad végéig néztem, mert Anna halála után elvesztettem az érdeklődésem. Ugyanakkor, amit Jonathan Rhys-Meyers és Natalie Dormer leműveltek az valami zseniális. Inspiráló a játékuk, de persze a többi karakter sem kutya.
 
Forrás
Bevallom a könyveket nem olvastam, de az Outlandert imádom. Igaz elakadtam a második évadnál, mert hát láthatod, hogy mennyi mindent nézek, de olyan ez a sorozat a léleknek, mint egy falat kenyér. Csodálatos skót felföldi helyszínek, lebilincselő történet, szép és tehetséges színészek. Ha láttad már Sam Heughen játékát Jamie Fraserként, akkor biztos megfordult a fejedben, hogy neked is jó lenne egy ilyen tagbaszakadt skót pasi, aki fehérnépnek szólít, és bárkit kettéfejelne, ha bántani merészel téged, miközben a leggyengédebb férj a világon. Ébren viszont ne álmodjunk ugye? Szóval nem marad más, mint hogy elmerüljünk ebben a sztoriban és 41 percig elhiggyük, hogy velünk is megtörténhet, ami Clairrel és élhetünk két életet egyszerre.

S ha még mindig nem lenne elég, akkor húzódjunk csak vissza az angol vidékre, és szürcsölgessünk egy kis teát Lady Crowley-val, akit a zseniális Maggie Smith alakít a Downton Abbeyben. Van itt kérem minden: angol vidéki élet egy hatalmas udvarházban. Lordok és Ladyk, meg Earl-ök, ondolált hajfürtök, pihegő és lázadó hölgyek, háború, szerelmi, dráma, szép öltözékek, úriemberek, akik után sóhajtozni lehet és nem csak azért, mert jóképűek. Pletykálkodhatunk a cselédekkel az alagsorban, és merenghetünk egy letűnt kor hajnalán, ahol az élet még békésebb mederben folyt, és nem robogott el mellettünk, mint egy sugármeghajtású rakéta.
 
Forrás
Legújabb függésem, ami olyan igazi beszippantós, világot kizárós, pillangórepdesős aha-élmény számomra: A discovery of witches (Boszorkányok elveszett könyve). Évezredek óta nem volt normális, boszorkányos sorozat. Talán a bűbájos boszorkák (Charmed) óta nem, ami szintén nagy kedvencem volt. 8 részből áll egy évad, és a középpontban Diana áll, aki boszorkány, de valamiért korlátozottan van jelen az ereje, és kevéssé tudja uralni azt. Diana tudományos karriert fut be, fiatal kora ellenére már doktori fokozatot szerzett és szigorúan tudományos alapokon vizsgálja az alkímiát és egyéb hókuszpókuszokat. Amikor aztán sikerül egy olyan kéziratot kikérnie a könyvtárból, ami után más emberek, boszik, vámpírok, démonok már évszázadok óta kajtatnak, akkor kicsit megváltozik a széljárás és beindulnak az események. Ami engem illet, imádom a vámpírokat és megint kapunk egy érdekes példányt: Matthew Clairmont már vagy 1500 éves, művelt, kifinomult ugyanakkor férfias jelenség. Órákig elhallgatnám, ahogy beszél, és nagyon izgat, hogy a sorozat hogyan dolgozza fel a témát, milyen hiedelmeket épít be róluk. Egyelőre úgy tűnik, nem zavarja a napfény és nem is csillámlik, és gyűrű se kell neki, hogy közlekedjen. A démonok is érdekelnek, mert eddig jobbára nem túl szalonképes módon ábrázolták őket a filmvásznon. Kivéve talán Cole-t a Charmed-ban. Ő aztán megért egy pár ajtócsapkodást az biztos!

Szintén mostani mazsolám a Riverdale. Amennyire tudom ennek is képregény az alapja, de nem szuperhősös, hanem középiskolában játszódós, kisvárosi, rejtélyeskedős, amolyan nyolcvanas évek kisugárzással. Nem darálom úgy, mintha az életem múlna rajta, de nem is tudom elengedni sem. Lehetséges, hogy ehhez a Jughead-et alakító Cole Sprouse-nak is köze van, akinek mind a karaktere, mind a valós énje üdítően érdekes személyiség. No meg persze Bughead (Betty+Jughead) forever! Mindenképpen végig fogom követni a kapcsolatuk alakulását, és hát tudni akarom ki ölte meg Jasont! Mondhatjuk, hogy kisvárosi ármánykodásból és pletykálásból nekem sosem elég.
Azt még el kell mondanom, hogy a magyar sorozatoktól engem rendre a hideg kirázott a pocsék forgatókönyv és dramaturgia miatt, és akkor a színészi alakításokról már ne is beszéljünk. No de manapság van ám élet a Jóban Rosszban és a Barátok közt-ön túl is! Nyáron teljesen ráfüggtem a Korhatáros szerelemre, ami nagyon szórakoztató, aranyos és pörgős is egyben. Remek színészek játszanak benne és szerintem nagyon jó a színvonala. Egy fiatal 25 éves srác beleesik, mint részeg az árokba, egy 39 éves 3 gyermekes családanyába, aki mindezt viszonozza. Ott van még egy minden lében kanál anyós, a kamasz kölykök, a volt férj, az okoskodó sznob, sógornőjelölt, szóval van itt min nevetni, izgulni, függeni! A terápiát is elkezdtem, de ezzel lassan fogok haladni, mert hát nem akarok munka után is munkát nézni és óhatatlanul beindul az agyam, viszont sokat lehet tanulni belőle, szóval gyűrni fogom, de csak lassan szemezgetve.

Szerettem volna még írni a koreai sorozatmániámról is, ami most kicsit alábbhagyott, de nem véglegesen. Azért annyit elárulok, hogy koreai sorozatokat nézni egy másik létforma. Eleve csak egyetlen évad van, általában 16-20 résszel és minden szálat elvarrnak. Nem feltétlen a cselekményen van a hangsúly, hanem az érzelmek átadásában baromi erősek. Ha a főhősnek épp megszakad a szíve, akkor fizikailag érzed a mellkasodban, hogy összefacsarodik, esetleg te is bőgni kezdesz, pont annyira kevéssé elegánsan, mint ahogy a vásznon a szereplő. A testiség náluk nem elsődleges, itt nem lesz az, hogy 5 perc után máris az ágyban vannak a karakterek.
Életkép k-drama nézés után
Forrás
Fokról-fokra építik az intimitást, és már egy kézfogásnak is annyira ujjongsz majd, mint a lottó ötösnek. Visszahozza a régi, békebeli udvarlás izgalmát, és a pillangókat a gyomrodba. Közben megismered a kultúrát, a nyelvet, a szokásokat, és ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy te is magadba tömj egy kis sült rizst, vagy dobukkit, vagy néhány tojástekercset.
Nem tudod hol kezdd? www.viki.com oldal hivatalos stream oldal, vehetsz prémiumot a reklámok ellen, vagy beszállhatsz valamelyik fordító csapatba és előbb-utóbb megkapod a prémium fokozatot, és megnyílik előtted a mennyország kapuja, végtelen sok jó történettel. Kezdésnek néhány igazi gyöngyszem:

Heirs: Középfajsúlyos, de nekem ez volt az első, rengeteg kiváló sztár játszik benne, engem megvett kilóra. A gazdag fiú és a szegény lány végül egy fedél alatt kötnek ki. Mi lesz ebből?
Boys over flowers: Régebbi, de szinte kötelező elem, a k-drama sorozatok egyik alfája és omegája. 4 srác és egy tűzről pattant lány kalandjai.
Secret Garden: Az egyik legcsodásabb szerelmi történet, némi fantasy elemmel, mert egy ponton a szereplők lelke testet cserél.
Kill me heal me: Jisung az egyik legnagyobb és legtehetségesebb dél-koreai színész. Neki még a szemöldöke is játszik. Ebben a sorozatban egy többszörös személyiséggel megáldott fickót alakít, így tulajdonképpen hét karaktert játszik egyszerre. Lehidalok a pasastól!
Secret: Melodráma a javából, szintén Jisunggal. Olyan szerelmi történet, ahol az egyik bosszúból, de tévesen majdnem tönkreteszi a másik életét. Azt hiszed, tudod mi az a dráma, bosszú és fájdalom? Akkor még nem láttad ennek a koreai változatát. A nyugati sorozatok ehhez képest smafuk.
Mask: Hasonmásokkal operálós történet. A szegény lányt a halott gazdag nő helyére kényszerítik, miközben belülről próbál rájönni az igazságra, és emellett még „férje” hidegségét és „szeretője” zsarnokoskodását is el kell viselnie. Feszült, pörgős, izgalmas, aludni se nagyon akartam mellette.
Scarlet Heart Ryeo - Wang so és Hea Soo <3
Forrás

Scarlet Heart Ryeo
: Az én eddigi kedvencem. Egy vízbe esős baleset kapcsán a lány a múltban találja magát, egy teljesen másik korszakban, ahol még uralkodók és hercegek élnek. Történetesen itt most 7 hercegről beszélünk, dinasztia meg minden. A lányba persze nem csak az egyikük lesz szerelmes, naná hogy a fekete bárány, kemény Wang So-t is megérinti, és innentől kezdve drukkolunk a pozitív végkifejlet iránt, de hogy lehetséges-e egy ilyen? Nem tudhatjuk, de a koreaiak aztán nem szívbajosak, ha drámáról van szó!

Uncontrollably fond: Woo Bint még az Heirs-ben fedeztem fel, mint second lead (általában a második számú hódoló, aki soha nem kapja meg a nőt. Sokszor annyira szimpatikusak, hogy nekik drukkolsz, ezt nevezik second lead syndrome-nak). Ebben a sorozatban azonban főszerepet kapott. Egy beképzelt énekest alakít, aki látszólag felszínes, arrogáns és nem a mély érzések jellemzik. Gyerekkori szerelmével csúnyán szakít, ám most mégis kénytelenek együtt dolgozni, mert a lány forgatja róla a dokumentumfilmet. A múlt és a jelen fájdalmasan összefonódik és ezer meg ezer csavar vár kibogozásra. Azt hiszed, tudod mi lesz a vége? Nagyon tévedsz!

Oh my Venus: Humorosabb komédia. A női karakter korábban szép volt, vékony és népszerű, szerelme is népszerű úszó, most már üzletember. Mellette elhízott, elkényelmesedett és most szakít vele a pasi, hogy aztán egy barátnőjével járjon, aki rémesen kövér volt, de mára már lefogyott és nádszál karcsú. Ekkor jön a képbe a jóképű edző, aki segít lefogyni neki, s közben persze az ő kapcsolatuk is szorosabbra fonódik. Azért ebben is vannak drámaibb fordulatok, de alapvetően egy szívmelengető, megmosolyogtató történet.
 
Forrás
Még hosszan tudnék felsorolni koreai és nem koreai kedvenceket, de azt hiszem, aki eddig nem aludt el, az egy hős. Héééééé ébresztő! Tessék felkelni álomszuszékok, vagy mindjárt elkezdek spoilerezni! De mit is? Trónok harcát? Aranyéletet? Valamit, amin mindenki függ, haha! Nem maradt más dolgom, megyek, benyomom a play gombot és máris folytatom a sorozatom. No de melyiket? Vajon te kitalálod?

Adieu drágáim,

Anaria

PS: Anaria vagyok, 30 éves és sorozatfüggő :))))))


Nézd meg a többiek min függenek:Zenka, Zakkant, PuPila, Nima, Dóri, Ír Gulyás és csalamádé

16 megjegyzés:

 1. Több közös kedvencünk is van - a Riverdalet be kellene fejeznem (a 2. évad elején elakadtam). Még egy Kdaramát se láttam, de most hogy te és Zenka is írtatok róla elgondolkodtam, hogy majd belevágjak-e én is :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is elakadtam a Riverdallel mert most Blacklistet nézek ha van időm meg Dynasty-t. De van amikor annyi a meló hogy 2 hétig semmit :( A kdramak nagyon jók, esetleg azóta kipróbáltad valamelyiket?

   Törlés
 2. Az Így jártam anyátokkal nekem is tetszett, kivéve a vége, de azt hiszem, ezzel vagyunk páran.

  Régen én is néztem pár doramát, de valahol elmaradtak útközben.

  A Downton Abbey nagy kedvenc. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Melyik kdramakat nézted meg? Na ja az Így jártam végén én teljesen kiakadtam, szükségtelen...de talán pont azért lett ilyen hogy mindenki azóta is erről beszéljen :D

   Törlés
 3. Nagyon sokféle sorozatot nézel, és ez tök jó. Nekem eléggé lekorlátozódik a választásom 3 féle irányba, kezdem is rosszul érezni magam néha, amikor megemlítik a sit-comokat, de én ezeket képtelen lennék nézni. A gyilkos elmék nekem is kedvencem, amikor elkapom a tévében midnig nézem, tervezem majd hogy egyben ledarálom, mert elég jók! A Downton Abbey kimaradt nálam, de nem vagyok akkor anglomán. Akkor inkább a skótok és Jamie Fraser <3 Őt nem lehet nem szeretni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Néha érdemes kirándulásokat tenni komfort zónán túl :) Egyszer biztos lesz olyan sitcom ami neked is bejön de ha nem az se gond. A gyilkos elméket mindenképp érdemes kronológiai sorrendben letolni egyszer. CSak töményen meg ne ártson :)

   Törlés
 4. Jajj olyan szépen leírtad, miért néz az ember K-dramat... Most kicsit kezdek kigyógyulni belőlük, de mindenképp a nagyon szeretem kategória nálam. Amit akarok majd a felsoroltak közül, az a Mask, azzal egy ideje szemezgetek, egyszer biztosan sorra kerül.A Secretre nincsenek szavak. Nálam kicsit terápiás film volt, annyit bőgtem rajta, aztán a végén, mikor megoldódtak a dolgok, kicsit úgy éreztem, hogy közben feldolgoztam jó pár elrejtett frusztrációmat.Ji Sung ♥, fantasztikus, ha jó a scriptje, a legutóbbi filmjéből kb. másfél részt bírtam...

  Jajj, hagy mondjam még el, hogy múlt héten megnéztem egy kis részt Paula és Paulinából, annyit röhögtem rajta :D Pont az a rész volt, amikor a pasi mufurc módon elkezdte mondagatni,hogy de hát a feleségem vagy, vannak kötelezettségeid. OMG! És ilyeneken ( is ) nőttem fel :D

  A Dawsont én is imádtam, pár nekem Pacey sosem jött be. A Downtont imádom, a The Big Bang Theory és az Így jártam anyátokkal nekem tipikusan az a sorozat, amiből ad hoc jelleggel nézek meg egy-egy részt, de azokat szeretem. Ja és Christina Young nagyon menőő!
  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Paula és Paulinát én 2x néztem végig :D Ez a sarkos cucc hogy a rózsaszín az a jó a piros meg a gonosz :D
   Neked akkor ki jött be ha nem Pacey? Dawson? Vagy Jack? :D

   Egyébként most van egy új kórház soris függésem a The Resident <3 Imááááádom. Én a szívek szállodájában még nem jutottam el a Logan korszakig...de a pasi ebben a sorozatban nagyooon ott van. ^^

   Törlés
 5. De jó, hogy te is beleírtál azért régebbi, nosztalgikus dolgokat, mint a Szomszédok, vagy a Dallas. Természetesen én is néztem bőszen a brazil szappant is, nagymamámmal. :))
  A True Detective-et köszi, hogy említetted megint, muszáj lesz nekem is megnézni, már egy ideje elfelejtettem, pedig korábban is ajánlottad, meg mások is.
  Rengeteg sorozatot nézel tényleg, nem semmi! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Töténetfüggő vagyok, bár manapság annyit dolgozom alig marad időm :(

   Törlés
 6. Bocsi hogy mindenkinek csak most válaszoltam. Novemberben kicsit szétestem :)

  VálaszTörlés
 7. I found this blog very helpful. Thanks for this great tutorial. bomber red jacket

  VálaszTörlés
 8. Very useful post. It is the first time for me to visit here. I like visiting this type of blogs. kung fury cobra david jacket

  VálaszTörlés
 9. Very heart touching blog. Thanks for sharing this kind of blog. pocket women classic jacket

  VálaszTörlés
 10. This type of blog is very rare. I am glad to find this kind of article which is very amazing. timeless women designer

  VálaszTörlés