2012. augusztus 23.

Beharangozó: Kendare Blake – A rémálmok lánya



Alig pár nap maradt hátra a nyárból, mindössze egyetlen vékonyka hét. Nemsoká reggelenként zsúfolttá válnak az utcák, a tömegközlekedési eszközök pedig megtelnek iskolába igyekvő nebulókkal. Ám az ősz nem csak az iskolakezdésről, a színes falevelekről, a borfesztiválokról és a hideg beköszöntéről szól.
Számos friss könyves csemege is felüti fejét a bolti polcok sorai között, nekünk mindössze annyi dolgunk van, hogy időben lecsapjunk rájuk.
Várhatóan november 20-án jelenik meg Kendare Blake Vérbe öltözött Anna című regényének második része: A rémálmok lánya. Majdnem napra pontosan két hónapja írtam az első részről (itt elolvashatod), ami nekem nagyon tetszett. Könnyen és gyorsan olvasható ifjúsági kísértethistória, amit nem csupán az ifjak élvezhetnek, hanem az idősebb korosztály is bátran kézbe veheti. Már ha szereti valaki a jó kis borzongatós, minden érzékszervét bevonós, rémisztgető történeteket. Ám aki nem, az se bátortalanodjon el, mert végül is, bármi történjék, az elméje csak olyan ijesztőre képzeli el a jeleneteket, amit még ép ésszel elbír. Emitt olvasható a második rész fülszövege:

Hónapok teltek el, amióta a vérbe öltözött lány, Anna Korlova becsapta maga mögött a Pokol kapuját, de Cas Lowood, a híres kísértetvadász nem tudja kiheverni elvesztését.

Hiába mondják a barátai, hogy Anna miatta szállt alá, ő csak élőhalottként tengődik. A fiú tudja, hogy sosem talál rá a szerelemre egy élő lány oldalán, senki sem hasonlítható az ő halott Annájához. És csak őt látja mindenütt, vele alszik el és vele riad fel rémálmaiból. De valami nagyon nincs rendjén... Ezek nem képzelgések. Valahányszor megjelenik, látszik Annán, hogy a legválogatottabb kínzásokat kell kiállnia. Persze meg kell bűnhődnie tetteiért, de Cas úgy érzi, most rajta a sor, hogy viszonozza a lánynak, amit érte tett...

Abban a szerencsében részesültem, hogy belekukkanthattam a megjelenés előtt álló történet nyers változatába. Azt kell, hogy mondjam ismét a dolgok kellős közepében találjuk majd magunkat, máris lesz min izgulni, törni a kobakunkat, hogy na vajon ebből most mi fog kisülni. Komoly önuralomra volt szükségem, hogy megálljt parancsoljak a kíváncsiságomnak, ugyanis szeretném, ha teljes lenne az élmény. Azért akkor az igazi, ha kezembe foghatom a kötetet, végigsimíthatom, és magamba ihatom a hangulatát, a betűket, a szép kerek magyar mondatokat. Úgyhogy erős vagyok, erős vagyok, és nem sütöm el magam előtt sem a poént. Higgyétek el, van mire várni, addig pedig olvassátok el az első kötetet, ha eddig még nem tettétek volna. 


Nemsokára jövök újabb meglepi hírekkel!

Cheers,

Anaria

A facebookon itt találsz meg: https://www.facebook.com/anariamatthewsblog nyomj egy lájkot, ha szereted a blogot, vagy szeretnél még kényelmesebben értesülni az új bejegyzéseimről! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése