2012. szeptember 20.

Programajánló nem csak molyoknak: A csokoládé bűvöletében



Most már tényleg itt van az ősz, itt van újra, és nem olyan szép, mint mindig, mert ez a hőmérsékletingadozás kikészíti az embert és máris felüti a fejét a köhögés, prüszkölés, orrfújás.
No de, mint tudjuk, egy igazi könyvmoly az őszben is rengeteg pozitívumot talál. Elő lehet venni a meleg pokrócot, szürcsölni a finom, mézes teát, és elmerülni egy jó könyv olvasásában.
Így az esős napok kellős közepén, képzeletben napsütötte tájakon barangolhatunk. Igen, ám, de ebben a képletben valami hibádzik. Takaró, pipa, tea, pipa, könyv pipa. Á megvan! A nassolnivaló, úgy bizony!
Most bizony galád módon olvasás helyett, egy jó kis programra invitálom a kedves könyvmolyközönségem. Ma megkezdődött a budai várban az Édes Napok Csokoládé és Édességfesztivál. Rengeteg vállalkozó standot állított fel, így alkalmunk nyílik belekóstolni a válogatott finomságokba, gyönyörködni a színpompás csomagolásokban, és persze bespájzolni a számunkra legfinomabb csemegékből. Mindemellett érdekes és változatos programokon vehetünk részt péntektől vasárnapig. Kerekedjetek hát fel kedves molyok, és szerezzétek be a téli bonbonkészletetek, gyűjtsetek ötleteket, milyen édességekből érdemes esetleg karácsonyra is bespájzolni, és hogy milyen gyöngyszemekre akadhatunk a sok-sok csillogó csokis papír közepette.
Ha már ott jártok-keltek, mindenképp látogassatok el kedves ismerőseim standjához a Demeter Chocolate házikójához. Nem messze a bejárattól kínálják finomabbnál finomabb termékeiket. Zoli bácsi a fő ötletgazda és mestercukrász, mindig igyekszik kitalálni valami újdonságot, amit hipp-hopp ki is próbál, mi meg nem győzzük tesztelni, ízlelni, lenyelni a sok-sok finomságot. A legjobb az egészben, hogy családi vállalkozás, és ami szerintem igazán finommá varázsolja a bonbonjaikat és csokoládéikat, az Zoli bácsi csokoládé (valamint a mesterség) iránt érzett szeretete: ez a titkos összetevő.
Minden termékük az alapanyagok gondos válogatásával készül, így tényleg valódi, magas minőségű csokoládét fogyasztunk,  és mindehhez képest az áruk is igazán baráti. Személyes kedvencem a vörösboros trüffelkrémes bonbon, amit én csak nem-lehet-abbahagyni-csokinak hívok. S a legjobb, hogy még olvasás közben is majszolhatom, mert egyáltalán nem ragad, nem kenődik, így nem maszatolom össze vele nagy becsben tartott könyveim. Kukkantsatok hát be, és kóstoljatok, szedjétek, vegyétek, egyétek! Miután pedig jól bespájzoltatok a finomságokból, máris jöhet a takaró, a meleg tea, a csokoládé és mondjuk például Joanne Harris témába vágó könyve: A csokoládé. Ha még nem olvastátok, akkor azért, ha meg igen akkor azért.

Irány, a horány az édességfesztivál a budai várban, s ha nyitott szemmel jártok, vasárnap akár még egy szórólap osztogató Anariával is találkozhattok. Aki nem hiszi, járjon utána!



Bővebb információk itt:

https://www.facebook.com/edesnapok 

A facebookon itt találsz meg: https://www.facebook.com/anariamatthewsblog nyomj egy lájkot, ha szereted a blogot, vagy szeretnél még kényelmesebben értesülni az új bejegyzéseimről! :)

2 megjegyzés:

  1. This was precisely the answers I'd been searching for. Amazing blog. Incredibly inspirational! Your posts are so helpful and detailed. The links you feature are also very useful too. Thanks a lot :)

    VálaszTörlés
  2. I am glad that i could be helpful :) Keep reading!

    VálaszTörlés