2013. február 18.

Hírverő #2


Teringettét, de régen írtam már ide egybefüggő és normális bejegyzést. Kérem alássan ez tarthatatlan, úgyhogy tüstént kanyarítok ide egy kis információáradatot. 
Először is, szeretném megköszönni minden kedves olvasómnak, barátomnak, ismerősömnek és ismeretlenemnek, hogy szavazott rám a Nők Lapja Café bloggerina versenyén.
Extra hálálkodás továbbá azoknak, akik nem átallottak másokat is buzdítani, nyaggatni, ösztökélni, hogy kattintsanak arra a nyavalyás rózsaszín gombra, elviseljék ha netán lefagy az oldal, hogy ezzel engem is előbbre vigyenek. Szóval hatalmas nagy köszi/thank you/danke schön mindenkinek, hogy segítettétek elérni a célomat, ugyanis bejutottam a legjobb ötven blog közé (legutolsó adataim szerint 162 db szavazattal a 37. helyen). Szuper jófejek vagytok.
Forrás
No de most, hogy mindenkinek az egekbe szökött az endorfin szintje a virtuális ölelésem nyomán, mondok mást is. Suttyomban meglapult az e-mailjeim között egy kupac információ, csak nem jutottam el odáig, hogy megfelelő formába öltve tálaljam nektek. Lehet, hogy már nem olyan frissek és ropogósak, esetleg már hallottátok máshonnan, de ismétlés a tudás anyja ugyebár.
Még valamikor a ködös október derekán írtam nektek a svéd szívem csücskéről, a Kör trilógia első kötetéről (ITT elolvashatod, ha még nem tetted volna). Érdemes a várólistátok elejére venni, ha még nem tettétek volna, mert eszelősen, akarom mondani boszorkányosan jó történet. Áprilisban pedig már rá is tehetitek a mancsotokat a következő körre, ami a Tűz címet fogja viselni és a borítója ugyanolyan lélegzetelállítóan szép (A Geopen Kiadó honlapján már előrendelhető. Kattints IDE). Amúgy meg keménytáblás csoda mindkettő, szóval, amíg meg nem legyint minket a tavasz első fuvallata, és ilyen anyaszomorítóan borús idő van, nyugodtan gubózzatok be a kedvenc takarótok alá esténként, és ismerkedjetek meg addig a Körrel.
No de nem csak a Geopen háza táján lesz mozgalmas az év, mert a Cor Leonis egy oroszlán bátorságával veti bele magát abba, hogy nektek mindenféle csemegével kedveskedhessen. Példának okáért itt van mindjárt egy friss arc Juno Diaz, aki Így veszítheted el című regényével a könyvfesztiválon (április 18-21) debütál. Szintén tőle érkezik majd valamikor ősszel Oscar Wao csodálatos rövid élete, amiért az író bezsebelhette a Pulitzer díjat is.


Így veszítheted el
Oscar Wao csodálatos rövid élete
Akik kedvelik a kosztümös történeteket, azok számára érdekes lehet a következő regény: szintén a könyvfesztiválra érkezik Syrie James tollából a Jane Austen elveszett kézirata, aminek már a címe is romantikus ábrándozásba ringatja a női szíveket (szerintem).

Ilyen lesz a borító
No de, hogy a rejtélykedvelők se maradjanak hoppon, Nevada Barr is hallat magáról az idén, hiszen ősszel érkezik az Anna Pidgeon sorozat első része Oroszlánkörmök címmel. Bár az előzménykötettel nem barátkoztam annyira össze (lásd ITT, hogy miért) mégis várom, mert az a sorozat után született, így hát kíváncsi vagyok vajon milyen lehet a többi, az eredeti koncepció.
Oroszlánkörmök, külföldi borító
Van azonban itt még egy másik hölgyemény is, aki nem csekély rajongótábort tudhat maga mögött kis hazánkban, ő pedig nem más, mint Karen Marie Moning (még tartozom neki a Tündérkrónikák utolsó két kötetének elolvasásával, az első kettőről ITT olvashatod a benyomásaimat). A kismadarak halkan csiripelik egyelőre, hogy netán már a könyvhéten megismerkedhetünk a Tündérkrónikákhoz kapcsolódó sorozatával, melynek első kötete az Iced címet viseli (egyelőre). Ez persze még csak madárdal, mivel a fordító eléggé elfoglalt, de reménykedni mindig lehet.
Forrás: goodreads.com
Ha bárki is belefáradt ebbe a tengernyi információba, akkor most 5 perc szünet, egy kis torna, úgy-úgy, mert aztán már robogok is tovább. Van egy regény, ami már napvilágot látott, ergo ha berohantok a legközelebbi könyvesboltba, akkor ott lapul valahol az egyik polcon. Február 15-én jelent meg Jasper Fforde regénye A Jane Eyre eset címmel. Már csak azért is el fogom olvasni, mert Tóth Tamás Boldizsár fordította, akinek a Harry Potter történeteket köszönhetjük magyar köntösben. Szóval ez a pasi egy zseni, így természetesen kíváncsi vagyok rá, milyen lehet ez a másik regény, amihez a nevét és a tehetségét adta. Az író pedig angol, ami nálam pluszpont.

Katt a képre és olvasd el miről szól
Bírjátok még a tempót? Helyes, mert most egy kis egzotikumot mutatok, ami szintén a Cor Leonis berkeiben vár a sorára. Alaya Dawn Johnsonnak már a neve is dallamos, The Summer Prince (nyersfordításban Nyári Herceg) című regénye pedig március elsején lát napvilágot külföldön a Scholastic Kiadó gondozásában. A borítója csodálatosan szép, a történet pedig disztópiás, vagyis megint egy ilyen antiutópia, szóval amolyan nem normális világ-és társadalomkép (hasonló még: 1984, Éhezők viadala, Tiszták stb.). A helyszín ezúttal Brazília, és a történet középpontjában egy June nevezetű leányzó áll, akinek a művészete egy napon még legendássá teheti őt. Enki pedig az a fiú, akibe természetesen mindenki beleszerelmesedik, de June számára sokkal több, mint egy csinos szempár, valaki olyan, akivel együtt karöltve kiteljesíthetik a művészetüket. Persze ez a művészet drámai, és olykor polgárpukkasztó, és még inkább táplálja a rebellis hangulatot a kormány ellen, ami nem támogatja a technikai újításokat. Végül szerencsétlenségére June is beleszeret Enkibe, aki egyébként az új Nyárkirály, s ennélfogva halálra ítéltetett…szívfacsaró lesz, már előre látom.
Az eredeti borító
No, úgy látom nem csekély mértékben növeltem a várólistátokat, szemezgessetek, mérlegeljetek, készüljetek, mert idén is szuperjó olvasásélményekben lesz részetek!
Szerény személyemről is szót ejtenék: most éppen a Beszélnünk kell Kevinről c. regényt olvasom, de eleinte lassan haladtam vele, mert nagyon súlyos és megterhelő témát feszeget. Nem volt egyszerű ráhangolódnom, főleg mivel a munkám is elég kimerítően kezdett januárban, de már kezdek belelendülni. Van ám még a tarsolyomban valami érdekesség, csak idő kellene ahhoz, hogy megszerkesszem, de amint eme csodálatos tény bekövetkezik, máris prezentálom. Addig is, amíg újra láttok, olvassatok gyorsan, sokat!

Adieu,
               Anaria

Képek innen:


1 megjegyzés:

  1. hát nem vagy semmi te anaria,-gratulálok h bejutottál a bűvös 50-be,megérdemelted,szavaztam rád a többi rajongóddal együtt.
    a mostani bejegyzésedet olvasva úgy éreztem h rám borul egy láthatalan könyvespolc,te pedig szaladsz tovább újabb újdonságokért.gamma

    VálaszTörlés