2013. július 4.

Bloggerfigyelő

  4 comments    
categories: , ,
Nyugizz és olvass egy könyvet!
Forrás
Ez most megint egy nyúlfarknyi közérdekű bejegyzés lesz. Mint azt már számos helyen olvashattátok – de ha nem, akkor majd most fogjátok – a google megszűntette július elsejével a google olvasót (bár nekem még működik). Ez azt jelenti, hogy főleg mi bloggerek egy kicsit bajban vagyunk, mert ugye beléptünk minden nap a blogger felületére, és ott láttuk, hogy az általunk rendszeresen olvasott blogok közül éppen melyek azok a blogok, amiket aznap frissített a gazdája.
Minden egy helyen volt, nekünk csak kattintani kellett, ha éppen el akartuk olvasni a friss bejegyzést. No meg aztán voltak követőink is, akik feliratkoztak, kuksizzátok csak meg itt jobb oldalt, nekem is van már 22 követőm. Állítólag ez a rész is eltűnik (de mikor? mert nekem még megvan mind).
Szóval, számos verzió lehetséges eme probléma kiküszöbölésére. Olvasóként az egyik legegyszerűbb módszer, ha lájkolod a blogom facebook felületét, így mindig értesülni fogsz a legfrissebb bejegyzéseimről, mert rendre felpakolom őket a facebookra, és megjelennek az üzenő faladon. Továbbá egyéb szösszeneteket is olvashatsz tőlem a facebook-on, és a jövőben tervezek játékokat is ott bonyolítani, szóval érdemes nyomni egy lájkot. Szóval kukkants a jobb oldalra és már mehet is a kattintás.
Ellenben ha hozzám hasonlóan számos blogot követsz rendszeresen, és olvasod a bejegyzéseiket, akkor érdemes regisztrálnod a http://www.bloglovin.com/ nevezetű oldalra. A teljes névhez elég megadni egy becenevet, vagy más néven nick nevet, ezen felül kér még egy jelszót, illetve egy e-mail címet. Ezt követően e-mailt küldenek amiben meg kell erősíteni a regisztrálási szándékot a levélben található linkre kattintva. Ugye nem is olyan nehéz? Máris kész a bloglovin profilod. Most már csak annyi a dolgod, hogy rákeresel a keresőben az általad kedvelt blogok címére, és ha van már bloglovin profiljuk, akkor kilistázza neked őket, s nincs más teendőd, mint a ’follow’ gombra kattintani. Engem itt tudtok elérni: http://www.bloglovin.com/anaria vagy kattintsatok itt a blogban jobb oldalon az új hiper-szuper gombocskára a Kövess bloglovinon! menüpontban.
Akik pedig a régimódi megoldásokat kedvelik, egyszerűen nyissanak egy blogok elnevezésű mappát a könyvjelzőik között, és mentsenek oda minden blogot, amit rendszeresen olvasnak. Mindazonáltal sokkal szerencsésebb a facebook-os követés, vagy a bloglovinos listázás (angoltudás feltétel!), mert így mindig képben lehetsz az aktuális frissítésekről.

No, nem is fárasztalak titeket tovább, irány felvenni a blogommal a kapcsolatot, mert nemsokára új bejegyzéssel örvendeztetlek meg titeket! Addig is olvassatok gyorsan, sokat!

4 megjegyzés:

  1. A Rendszeres olvasók nem fognak eltűnni, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem csak google regisztrációval lehet feliratkozni, hanem legalább 4 másikkal is (twitter, yahoo, opedID stb). Úgyhogy az marad ahol van :)

    VálaszTörlés
  2. No akkor ez megnyugtató, iratkozzon mindenki aki csak teheti hihihi :D

    VálaszTörlés
  3. Szia. O-ó... Most nézem csak... Nálam is díjt kaptál: http://miamonakonyveldeje.blogspot.hu/2013/07/liebster-blog-award.html#more

    Ilyenkor mi van? :D

    VálaszTörlés
  4. Semmi:D kitöltöm a te kérdéseidet is:)

    VálaszTörlés