2013. november 22.

Segíts a Jézuskának! Nyerj egy könyvet a karácsonyfa alá!

No, itt volnék, és most már tényleg a várva-várt, általam eltervezett karácsonyi nyereményjáték ismertetése fog következni. Nem is oly rég, abban a szerencsében volt részem, hogy a Maxim Kiadó elküldött nekem egy tetemes listát, rajta jobbnál, jobb könyvekkel. Hirtelen azt sem tudtam hová kapjam a fejemet, kb. olyan voltam, mint egy kisgyerek, akit beengednek a cukorkaboltba és csillogó szemekkel mered egyik polcról a másikra, és legszívesebben mindenből vásárolna egy kicsikét.
Ha rajtam múlna, én is kistalicskával mennék a könyvesboltba, sőt, olyan bevásárló szekérrel, amit jól meg lehet pakolni. Írtam is nektek egy szép, maratoni könyvajánlót, majd meg is szavaztattam melyik két regény legyen az, amit elolvasok, és kisorsolok közöttetek. A választásotok az alábbi két történetre esett:



Szöget ütött a fejembe a gondolat, hogy nemsokára jön a karácsony, és mindig olyan fránya nehéz kiagyalni, hogy szeretteinket mivel ajándékozzuk meg. Gondoltam egy merészet, és úgy döntöttem, hogy karácsonyi nyereményjáték keretein belül fogom kisorsolni ezeket a regényeket. Mindkét könyv kifogástalan, csodálatos a borítójuk, látszik rajtuk, hogy nagy gonddal kimunkáltak, mindkettő igényes, minőségi tervezés. Az illatuk pedig olyan igazi, új könyvillat, amit annyira szeretek. Bármelyik ideális ajándék lenne bárkinek, aki szereti a könyveket. Persze magatokat is meglephetitek vele, szerintem az legalább annyira jó dolog, mintha mások lepnek meg minket.



Mivel két könyvről van szó, ezért úgy döntöttem, hogy két nyertest fogok kihirdetni. A játék menete a következőképpen alakul. Láthatjátok itt alul ezt az űrlapot, amin többféle lehetőség kínálkozik arra, hogy becsatlakozzatok a körforgásba. Mivel szerettem volna biztosítani az esélyt minden vállalkozó szellemű egyén számára, ezért nem csak Facebook profillal rendelkezők játszhatnak. Összesen 4 féle dolgot tudtok megtenni, mindegyik egy pontot ér, tehát, ha valaki mind a 4 dolgot megteszi, akkor négyszer nagyobb esélye van nyerni, mint annak, aki mondjuk csak az egyiket vállalja. Mindenki annyi opciót teljesít a négyből, amennyit szeretne, a nevezés már egy pont teljesítése után is él. 

Lássuk mi fán terem a könyvnyeremény! 


1. Lájkold a blogot a facebookon.
                    vagy
2. Kövesd a blogot twitteren.
                    vagy
3. Oszd meg a nyereményjátékot twitteren.
                    vagy
4. Szólj hozzá valamelyik bejegyzéshez.
            vagy mindet egyszerre

Az alábbiakban részletesen leírom, mi a teendő az űrlappal azok számára, akik kevésbé jártasak az internet, valamint a technika rejtelmeiben. A haladók ezt a részt ugorják át, máris kattintgathatnak az alábbi űrlapon.


Ha nem vagy bejelentkezve Facebookon, vagy az e-mail fiókodba, akkor az űrlap először megkér, hogy jelentkezz be valamelyik oldalon, és akkor tudsz továbblépni a 4 opcióhoz.

 1. Lájkold a blog Facebook profilját! (Like When Anaria Went to The Bookshop on Facebook)


Akik rendelkeznek Facebook profillal, könnyedén tudják abszolválni ezt a feladatot. Ha már korábban lájkoltad a blogom Facebook oldalát, akkor nincs más dolgod, mint az „I’m a fan” (Rajongó vagyok) gombra kattintani, és máris szereztél magadnak egy pontot. Ha eddig még nem lájkoltad a blogot, akkor ezt most is megteheted: ebben a kis ablakban a kék „like” gombra kattintasz, utána pedig a már jól ismert, zöld, „I’m a fan” gombra s már részt is veszel a játékban.

2.  Kövesd a blog történéseit a Twitteren! (Follow @anariareading on Twitter)




Amennyiben rendelkezel Twitter profillal, akkor követheted a blogot itt is. Kattints ebben a kis ablakban a madárkás, hosszú, fehér gombra „Follow @anariareading” ezt követően pedig írd be a téglalapba (What's your Twitter username?), hogy mi a Twitteres nickneved, hogy lássam, melyik új követőm, melyik nevezéshez tartozik. Ezzel ismételten tovább növelted a nyerési esélyeidet. Végül kattints az „I Follow on Twitter” zöld gombra és kész.

3. Oszd meg a nyereményjáték hírét a Twitteren is! (Tweet about the Giveaway)


Nos, ha már ilyen szorgosan követed a blogot a Twitteren is, akkor miért ne osztanád meg másokkal is a játék hírét? Ezzel ugyancsak tovább növeled a saját nyerési esélyeidet is. A kis ablakban, a madárkás „Tweet” gombra kattintva tudod ezt megtenni, és ha éppen be vagy jelentkezve a Twitterre, akkor a következő ablak fog megjelenni:



Amint láthatod, még a szöveggel sem kell bajlódnod, én már megírtam helyetted, neked csak a kék „Tweet” gombra kell kattintanod, és már meg is osztottad. Ugye, hogy olyan egyszerű, mint az egyszeregy?
Ezt követően nincs más dolgod, mint bemásolni az előző kis ablakba, a téglalapba (Paste in the Tweet URL) a Twitteres megosztásodnak a linkjét, hogy lássam, valóban megtörtént a művelet.


Az URL-t úgy tudod bemásolni, hogy rámész a saját Twitter profilodra, és megkeresed a tweetedet, amiben megosztottad a játékot, majd mellette rákattintasz az időpontra. Látod bekarikáztam, az én tweetem 2 órával ezelőtt lett megírva, így, ha a 2h-ra kattintok, akkor megjeleníti nekem csak ezt a tweet-et, és a böngészősávból kimásolhatom a linkjét. 


Ezen a képen látható, hogy miután rákattintottam az időre a Tweetem mellett (jelen esetben a 2h-ra, de a tiéd csak pár percet fog jelezni) az oldal megjelenítette a tweetem, és a piros nyíl mutatja, hogy a fehér sávban szereplő linket kell kimásolnod. Belekattintasz a sávba egyszer, ekkor elvileg kijelöli kékkel az egész linket, majd control+c, control+v segítségével bemásolod a kis ablakba, a fehér téglalapba (Paste in the Tweet URL), ahol az URL-t kéri, majd pedig rákattintasz az ’I Tweeted” zöld gombra és már készen is vagy.

A Twitteres megosztást, minden nap egyszer meg tudod csinálni ezen az űrlapon, így több pontod lesz és nőnek az esélyeid.

4. Szólj hozzá bármelyik blogbejegyzésemhez!

A negyedik opció a legegyszerűbb. Nincs más dolgod, mint hozzászólni valamelyik bejegyzéshez itt a blogon. Mivel nem állítottam be semmilyen szűrést, ellenőrzést, ezért bárki tud hozzászólást írni. 



Amint a képen látható, lehet gmail profillal, illetve egyéb profilokkal hozzászólni, de ha nem rendelkezel ilyenekkel, akkor egyszerűen válaszd a Név megadása/URL opciót, és adj meg egy becenevet. Írd meg a hozzászólást, tetszőlegesen, akár több bejegyzéshez is, ha úgy érzed. 



Mindössze annyit kérek, hogy a hozzászólásban használt becenevedet másold be a kis ablakba, a téglalapba, hogy tudjam az adott hozzászólás a te nevezésedhez tartozik, a te esélyeidet növeli, illetve, hogy megtörtént a kommentelés. Ezt követően kattintsd a zöld "Enter" gombra és már kész is.

Egy nap egyszer tudsz az űrlapon keresztül hozzászólni, de ha minden nap hozzászólsz, akkor növelheted a nyerési esélyeidet.

Egyébként ez az űrlap megtalálható a blog Facebook oldalán is, a Karácsonyi Játék nevezetű fül alatt, a lájkok száma mellett. Remélem ez a kis útmutató segít annak, aki egy kicsit nehezebben mozog a technika világában. Az egész sokkal egyszerűbb ám, mint amilyennek hangzik. Mindenkinek kellemes játékot és sok szerencsét kívánok, remélem, minél többen leszünk!

Adieu,

             Anaria

44 megjegyzés:

  1. Akarok nyerni könyvet! :) Majd a többit is, alkalomadtán, de most ma, a fullasztó sok meló után csak a kommentre futotta... :)
    Melyiket olvasod először?

    VálaszTörlés
  2. Ja, és nem értem milyen téglalapba kell még beírni a nevem :D de akkoris PuPilla vagyok :D

    VálaszTörlés
  3. Nem itt hanem az űrlapon a komment opciónál ott meg kell adni a nickedet ráadásul magyarul kérem hogy add meg :) Szerintem addig nem is engedne arra nyomni hogy kommenteltem, amíg be nem írod hogy milyen névvel.

    VálaszTörlés
  4. Meggyőztetek, hogy legyen twitterem, mert szeretem a pitét. :D

    VálaszTörlés
  5. Egyébként most már nem is tűnik bonyolultnak a játék. Kezdem megszokni a rafflecoptereket is. :)

    VálaszTörlés
  6. Remélem csak leírva bonyolult, pedig próbáltam érthető lenni a kis képeimmel meg minden :)

    VálaszTörlés
  7. Húúúhhhh! Én mindjárt mindent végrehajtok és hátha nekem kedvez a szerencse :)))) Amúgy a segítségek tök jók (bár én már rutinos vagyok, főleg twitterben, de másnak jól fog jönni!)

    VálaszTörlés
  8. Örülök ha minden fórumon terjeszted, hátha valakinek nem csak a játék tetszik meg hanem a blog is. Sosem tudni a Jézuska mit intézkedik :)

    VálaszTörlés
  9. Jövök én is :)) Uhh a Pite nagyon érdekelne :) Kitöltöttem mindent, köszi a játékot!

    VálaszTörlés
  10. Akkor reménykedj benne hogy arra sorsolódsz ki, nem pedig a másikra bár az is nagyon érdekes regény :) Sok sikert! :))

    VálaszTörlés
  11. Az Elakadó lélegzet nagyon megragadta a fantáziámat :)

    VálaszTörlés
  12. :) Azzal fogom kezdeni az olvasást, kíváncsi vagyok én is, hogy milyen.

    VálaszTörlés
  13. Szia!
    Az elakadó lélegzetért szállnék "harcba"
    -krisztina-

    VálaszTörlés
  14. :) Az űrlapon keresztül minden nap tudsz kommentelni és növelni az esélyeid. Köszönöm ha megosztod a játék hírét másokkal is. Most már csak a szerencsében kell reménykedned, hogy kisorsolódsz a megfelelő könyvre :)

    VálaszTörlés
  15. Szuper ötlet ez a karácsonyi játék, akárki is nyeri a könyvet, nagyon szerencsés :)

    VálaszTörlés
  16. Ki tudja, még az is lehet, hogy éppen neked kedvez a szerencse :)

    VálaszTörlés
  17. Syaa!
    Igazán jó könyveket választotál,karácsonyra nem is lehet szebb a jándék mint egy könyv! : )
    Köszii a lehetőséget!

    VálaszTörlés
  18. A pitéért én is..
    boldog adventet!

    VálaszTörlés
  19. Mindkét könyvet már régóta el szeretném olvasni. Remélem van elég szerencsém, hogy az egyik hozzám kerüljön. :)

    VálaszTörlés
  20. Dalma: Az olvasóim szavazták meg, én csak engedelmeskedtem :)

    Andi: Neked is boldog adventet és sok sikert:)

    Anita: nos, egy kicsit besegíthetsz a szerencsének. Növeli az esélyeidet ha lájkolod a blog facebook oldalát, vagy követed twitteren is. Twitteren megosztani, és ide a blogba bármelyik bejegyzéshez kommentelni pedig minden nap lehet (csak az űrlapon meg kell tenni a lépéseket) és a pontjaid nőnek :)

    VálaszTörlés
  21. Az Elakadó lélegzetet nagyon jó lenne megnyerni.

    VálaszTörlés
  22. Nagyon szeretném megnyerni az Elakadó lélegzetet.

    VálaszTörlés
  23. Pite, pite, piteeeee! :) Amúgy elmúlta már hat. :D

    VálaszTörlés
  24. Boldog Mikulást utólag is. :)

    VálaszTörlés
  25. Pöfi Loki majd megverekedtek érte kint a hóban :D

    Loki neked is boldog mikulást utólag :)

    A többieknek is sok szerencsét :)

    VálaszTörlés
  26. Ki nem megyek a hóra, az tuti. :D Pöfi viheted a szajrét! :D

    VálaszTörlés
  27. Jobb későn, mint soha. Én is beszálltam a buliba. :))

    VálaszTörlés
  28. Szia Nancy! Húúzál bele te is, nagy a verseny! :D

    VálaszTörlés
  29. A Pite már megvan, Elakadót kölcsönkapom, szóval LOKIÉRT :D egy komment :)

    VálaszTörlés
  30. Szia Nancy :) Jobb későn mint soha, és hát mint tudjuk, hogy soha nincs késő hihi. Gyűjtögesd szorgosan a pontokat, minden nap lehet szerezni kettőt twitterrel és kommenteléssel :)

    VálaszTörlés
  31. @Loki Igen, láttam, hogy szoros a küzdelem :D azért is jöttem, hogy egy kicsit szorosabbá tegyem :P Meg hát könyvet nyerni sem lenne rossz :))

    @Anaria Rajta leszek mindenképpen :)) Köszi a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
  32. Jó kis vigasság kerekedik itt haha :D

    VálaszTörlés
  33. Én is az Elakadó lélegzetre vagyok nagyon kíváncsi :)

    VálaszTörlés
  34. Köszi Pupi! :) Rám fér a szurkolás. :)

    VálaszTörlés
  35. Nancy, te melyiket szeretnéd? Ez már pitére megy. :D

    VálaszTörlés
  36. Szerintem a twitteres követőim most iratkoznak le. :D

    VálaszTörlés
  37. Bármelyiket nyerném, örülnék neki.

    VálaszTörlés
  38. Loki : nem hiszem, hogy ilyesmi miatt leiratkoznának. :)

    VálaszTörlés
  39. Szia :)
    Eszméletlenül örülök a játéknak (mint soknak mások), és szerintem ez egy remek ötlet ahhoz, hogyan dobd fel más könyvimádók karácsonyát még jobban. :)
    Már hónapok óta "szemezgetek" a Twitterrel is, most neked hála vettem rá végre magamat arra, hogy regisztráljak rá. :)
    Na, de nem szaporítom tovább a szót, szia. :)

    VálaszTörlés
  40. Pretty Lace Bird: örülök, hogy te is így látod a dolgot, tényleg szerettem volna örömet okozni másoknak is. Na a twitter nem őrdöngős dolog, oda is mindig kiteszem mi újság a blogon és lehet érdekes embereket követni.

    Egyébként felkerült az eredményhirdetés facebookra, twitterre és ide a blogba is. Kukkantsátok meg :)

    VálaszTörlés