2012. április 3.

Hasznos információk és egyebek


Ennek a bejegyzésnek az elsődleges indító oka az, hogy találtam egy oldalt, ahol megnézhetjük magunknak, hogy az általunk kiválasztott könyvet hol szerezhetjük be a legolcsóbban.  Ez nem más, mint a KönyVár. Menthetetlen könyvmolyoknak, könyvfelhalmozóknak, vagy éppen leendő olvasómanóknak segítséget nyújthat a könyvvadászatban : )

A másik dolog pedig, hogy manapság rengeteget gondolkodtam azon, milyen rovatot indítsak a blogomban, amit magam is szívesen szerkesztenék. Nagy keletje van most ezeknek a rovatoknak, éppen ezért valami olyat szeretnék, ami egyedi, vagy másokat is érdekel. Nehéz fába vágtam a fejszémet. Egyelőre két ötletem van, és elég nagy kedvet érzek a megvalósításukhoz:

Music Monday: Az olvasás mellett nagyon szeretek zenét hallgatni. A különféle zenekarok, stílusok iránti rajongás és elköteleződés végigkísért egész életemben. Magam is tudok hangszeren játszani, tehát a zene abszolút kiemelt helyet foglal el picinyke életem mindennapjaiban. Sőt, néha még könyvmolykodásaim közepette is szól valami a rádióból, amit aztán sikeresen össze bírok kapcsolni az adott történettel, így később, ha meghallom a zenét, eszembe jut a regény is, amit olvastam, meg persze az illatok és egyéb érzékszervi mizériák. Arra gondoltam hát, hogy hétfőnként (azt még nem tudom milyen rendszerességgel) megosztanék a kedvenc zenéim közül egy-egy szeletkét. Talán még arra is rávetemedek, hogy leírom, kötődik-e hozzá bármiféle olvasmányélményem. Így nem csak a szemeteknek kedveskedhetek finom könyvcsemegékkel, hanem a fületeknek és lelketeknek is jó zenékkel.

Shakespeare Sunday: Szó, ami szó Shakespeare egy zseni volt. Különleges tehetséggel használja, s aknázza ki a szavak által nyújtott lehetőséget, hogy aztán remekművet építsen fel belőlük. Manapság viszont arról cikkeznek mindenféle lapok, hogy a mai fiatalság nem szeret régies szövegeket olvasni, mert nem értik a szavakat, és nincs türelmük hozzá, hogy utánajárjanak mit is takarnak ezek a számukra idegen kifejezések. Kedvcsinálónak ezért, (még ezt sem tudom mennyire rendszeresen, de azt igen, hogy vasárnaponként) megjelentetnék a blogomban egy-egy szonettet, vagy valamelyik tragédiájának, drámájának ajánlóját, hátha a fiatalabb korosztály is kedvet kap hozzá, hogy legyőzze saját korlátait.

Nos? Mit szóltok hozzá? Esetleg, ha van ötletetek, kívánságotok, hogy miről olvasnátok szívesen, írjátok meg kommentbe!

További jó könyvmolykodást!

Anaria

3 megjegyzés:

  1. Jó ötlet mindkettő, bár nekem a Shakespeare Sunday kezdeményezés jobban tetszik.....:)

    VálaszTörlés
  2. Mindegyik tetszik, főleg a zenei. Nagyon le vagyok maradva zeneileg. Ezért is volt jó számomra a "SZJG továbbképzés". :D
    Shakespeare-t szeretem kivéve a Romeo és Júliát, attól ki vagyok teljesen. :(

    VálaszTörlés
  3. Szilvamag: Remélem kitartó tudok lenni benne, és nekem is hasznos lesz Shakespeare-t olvasni :)

    Ananiila: Bízom benne, hogy kapok ihletet, sokféle zenét hallgatok, majd átgondolom melyikről mit is írjak, mit hozzak be ide :)

    VálaszTörlés